Σε προηγούμενη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στο βιβλίο από τις εκδόσεις Νεφέλη που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, συγγραφέας είναι ο Αντώνης Συριανός. Πρόκειται για την Τήνο του 20ου αιώνα με αφηγήματα της ζωής εκείνης. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Αντώνης Συριανός αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμα του:

Όλο αυτό το μεγάλο κομμάτι της ζωής μου (το βιβλίο) το δωρίζω στον Δήμο της Τήνου, έμμεσα σ όλους εσάς τους συντοπίτες μου, σαν μια κληρονομιά που αυτοδίκαια ανήκει σε σας και στις γενιές που θ’ ακολουθήσουν και εν κατακλείδι σε όλους εκείνους τους αναγνώστες που θα ‘θελαν να ονειροπολήσουν σε μια αλλιώτικη Τήνο των αρχών του 20ου αιώνα.

Παραιτούμαι πλήρως όλων των δικαιωμάτων μου, από πωλήσεις βιβλίων, θεατρική ή κινηματογραφική εκμετάλλευση του έργου, με μοναδική απαίτηση από τα τυχόν υπερβάλλοντα έσοδα, τη συνεχή διαφήμιση του έργου και ,ει δυνατόν, -ευκταίον- την συμβολή στη διάσωση όλων αυτών των μισογκρεμισμένων σπιτιών της πάνω και της κάτω βρύσης, ανήμπορων πλέον φρουρών της παράδοσης μας, μέσα στα οποία έζησαν και μεγαλούργησαν οι πάλαι ποτέ Καστρωμένες.

Πάμε λοιπόν για αρχή να μάθουμε τον 'γούδουρα και τι είναι αυτός. Α, περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση με ηχογραφημένο υλικό. Απολαύστε το ηχητικό στον σύνδεσμο που ακολουθεί : https://bibliomat.fairead.net/kastromenes-audio?fbclid=IwAR3NYhFPa9bPzRawATcT9-p9clajJzwlY7pSu73tC6VDRY3vyNgsx_iVL8Q

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.