Ευλογημένοι μου Χριστιανοί,

Μέ βαθύτατη λύπη πληροφορηθήκαμε ὅτι «προβατόσχημοι λύκοι» ἐπέπεσαν τίς μέρες αὐτές στό Παναγιοφρούρητο νησί μας καί μέ τό γνωστό ὕπουλο τρόπο καί σατανικές μεθοδεύσεις προσπαθοῦν νά μολύνουν τήν πίστη σας καί νά σᾶς παρασύρουν στά δίχτυα τῆς Παγκόσμιας Ὀργάνωσης τῶν λεγομένων «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ».

Η Εκκλησία του Χριστού, ἀγαπητά μου πνευματικά παιδιά, από την πρώτη ημέρα κιόλας της ιδρύσεώς Της, αντιμετωπίζει ένα συνεχή πόλεμο, πρώτα με τους διωγμούς, αργότερα και μέχρι σήμερα με τις αιρέσεις, που προσπαθούν να διαστρέψουν το μήνυμά Της και να παρασύρουν στην απώλεια τους πιστούς.

Και είναι, βεβαίως, γεγονός ότι ο Θεός έδωσε σε κάθε άνθρωπο ελευθερία να επιλέξει την απώλεια ή τη σωτηρία...

Ωσαύτως, και οι δημοκρατικές δομές της σύγχρονης κοινωνίας επιτρὲπουν στον κάθε άνθρωπο να  εκφράζει ελεύθερα τις όποιεςπολιτικές, θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή κοινωνικές απόψεις του!

Η Εκκλησία, όμως, οφείλει να ενημερώνει και προειδοποιεί τους πιστούς για τους κινδύνους, που ελλοχεύουν πίσω από τα προσωπεία του σύγχρονου πνευματικού σκοταδισμού!

Δεν μισούμε τον αιρετικό, τον αρνητή της Θεότητος του Ιησού, τον αρνητή του Σταυρού ή της Θεοτόκου και των Αγίων, ο οποίος μπορεί να είναι και δικός μας άνθρωπος, συμπολίτης ή συγχωριανός. Καταγγέλλουμε, όμως, την αίρεση, και καλούμε τους πιστούς να απέχουν από κάθε εκδήλωση, συμμετοχή ή και συζήτηση με τους ειδικά προς τούτο προετοιμασμένους αιρετικούς, ακολουθώντας την προτροπή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου:

«Ἔαν κάποιος δέν γνωρίζει καλά τήν Χριστιανική πίστη, ἄς ἀποφεύγει τίς συναναστροφές μέ αἱρετικούς καί ἄς ἀπομακρύνεται ἀπό τίς συγκεντρώσεις τους. Διότι καί τόν αἱρετικό δέν μπορεῖ νά τόν ὠφελήσῃ καθόλου, ἀλλά καί ὁ ἴδιος ἀποκομίζει μεγάλη βλάβη ἀπό τήν αἵρεση. Ὅσοι, λοιπόν, συναναστρέφονται μέ αὐτούς, παίρνουν μεγάλο μέρος τῆς ἀσεβείας τους».

Αγαπημένα μου πνευματικά παιδιά!

Η Εκκλησία μας είναι η μόνη Κιβωτός της Σωτηρίας και κανείς δεν μπορεί να σωθεί εκτός Αυτής!

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στις προτροπές και τις προσκλήσεις των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», οι οποίοι απροκάλυπτα διανέμουν φυλλάδια και σας καλούν σε συναθροίσεις, και σας
παρακαλούμε να μείνετε πιστοί στην Εκκλησία μας, που θεμελιώθηκε με την επί του Σταυρού Θυσία και την εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου και την οποία ούτε ο Άδης δεν μπορεί να νικήσει, να αρνηθείτε όποιον αρνείται το Χριστό και όλοι μαζί με πίστη ας ακολουθήσουμε τα ματωμένα χνάρια Του προς το Σταυρό, ας συμπορευθούμε με τις Μυροφόρες προς το μνημείο το κενό και, απορρίπτοντας κάθε απιστία και αμφιβολία, ας Τον προσκυνήσουμε, μαζί με το Θωμά, Αναστημένο, στο υπερώο της Σιών, ομολογώντας και κηρύττοντας:

Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!
Με πατρικές ευχές και αγάπη

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.