Το Κέντρο Υγείας Τήνου σας ενημερώνει ότι πραγματοποιεί δωρεάν τον εμβολιασμό κατά της γρίπης. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει χορηγηθεί - γραφτεί από τον ιατρό σας. Η επισκέπτρια υγείας της μονάδος, Μαριάννα Αρμάου είναι στη διάθεση σας για να ενημερώσει σχετικώς επί του θέματος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22833.60000

Η γρίπη προκαλείται από έναν ιό που μπορεί να μολύνει τη μύτη, το λαιμό και ορισμένες φορές τους πνεύμονες. Εξαπλώνεται εύκολα από άτομο σε άτομο, μέσω του βήχα, του φταρνίσματος και της στενής επαφής, όπως από τα φιλιά και το μοίρασμα φαγητών και ποτών.

Μπορείτε να διαβάστε περισσότερα εδώ

Επιπροσθέτως, καλό θα ήταν να κάνετε και τον εμβολιασμό για τον Πνευμονιόκοκκο όπου γίνεται εφάπαξ και διαρκεί για όλη την ζωή. (σχετική φωτογραφία: η πρόεδρος του Κ.Υ. πραγματοποιεί το εν λόγω εμβόλιο).

.Το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου και το αντιγριπικό μπορούν να γίνουν συγχρόνως, το καθένα σε άλλο βραχίονα. Τα περισσότερα άτομα που χρειάζονται το ένα εμβόλιο χρειάζονται και το άλλο. Ο διπλός εμβολιασμός δεν αυξάνει τις παρενέργειες, ενώ δρα αθροιστικά στην προστασία έναντι λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος.Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.