Οραματιζόμαστε την Τήνο ως πρότυπο νησί βιώσιμης ανάπτυξης. Μάθετε για το πρόγραμμα HYDROUSA και τις εφαρμογές του στην Τήνο: https://www.facebook.com/events/434722700561794

Στις 22 Νοεμβρίου η HYDROUSA ταξιδεύει στην Τήνο και  φέρνει κοντά δημιουργικούς ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας για να εμπνεύσει νέες ιδέες για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία σε τοπικό επίπεδο.

Η ομάδα της HYDROUSA προσκαλεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (1ος όροφος) παράγοντες του νησιού, εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης, κατοίκους, επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους να “συναντηθούν” σε ένα  ένα εργαστήρι συνδιαμόρφωσης και συνδημιουργίας με γνώμονα την κυκλική οικονομία και τις βιώσιμες πρακτικές στη Τήνο.

Κατα τη διάρκεια του εργαστηρίου θα σκεφτούμε νέους τρόπους δημιουργίας, σύνδεσης και ενίσχυσης των πρακτικών που αντλούνται από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Μέσα από μια διαδραστική μεθοδολογία (World Cafe) που ενθαρρύνει την ανταλλαγή και αποτύπωση απόψεων μέσα από τη σύνθεση ομάδων και το συνεργατικό διάλογο, θα προσεγγίσουμε την έννοια της ταυτότητας (branding) αλλά και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινότητας.

Το εργαστήριο θα κινηθεί γύρω από τη θεματική της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επαναπροσδιορίσουν την έννοια της ταυτότητας του τόπου και της ποιότητας ζωής μέσα από σενάρια συνεργασίας, δημιουργίας και ενίσχυσης υπαρχόντων βιώσιμων πρακτικών.

Ενώνουμε τις ιδέες & τις δυνάμεις μας για μια συμμαχία για το νερό!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.