Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, κατά των ανεμογεννητριών, ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Ο Δήμος Τήνου σταθερά όλα αυτά τα χρόνια προασπίζει τη Δημοτική Περιουσία και αγωνίζεται για να παραμείνει αλώβητος ο μοναδικής αισθητικής αξίας χαρακτήρας του νησιού μας. Έχουμε αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας και έχουμε πετύχει να συσπειρώσουμε στον κοινό αγώνα την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Τήνου. Παράλληλα με τις ένδικες ενέργειές μας έχουμε καταφέρει να αποτρέψουμε μέχρι σήμερα την εγκατάσταση των Α/Γ που ήδη θα είχαν τοποθετηθεί εδώ και 2-3 χρόνια εάν είχαμε μείνει άπραγοι.

Οι πάντες έχουν αντιληφθεί ότι εάν «ανοίξει ο ασκός του Αιόλου» και τοποθετηθούν οι Α/Γ στα Πράσσα παραβιάζοντας την Δημοτική Περιουσία θα δημιουργηθεί ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο για όλους όσους επιβουλεύονται την άλωση του χειροποίητου νησιού μας. Η μετατροπή του σε ένα απωθητικό για οποιονδήποτε επισκέπτη βιομηχανικό εργοτάξιο θα δρομολογήσει αρνητικές εξελίξεις σε όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας».

Κλείνοντας ο κος δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η μάχη που δίνουμε σήμερα είναι μάχη για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι όμως και μάχη για την ιστορία μας και για τους προγόνους μας. Από τη στιγμή που εμείς παραλάβαμε από εκείνους αλώβητο το τηνιακό τοπίο, το να επιτρέψουμε ή να ανεχθούμε την καταστροφή του στη δική μας «βάρδια», προσβάλει βάναυσα τη μνήμη τους. Το χρέος μας λοιπόν είναι απέναντι και σε όσους προηγήθηκαν αλλά και σε όσους έπονται ημών. Για αυτό και καλώ ακόμα και αυτούς που συνεργάζονται για την εγκατάσταση των Α/Γ  να παραμερίσουν το όποιο συγκυριακό οικονομικό συμφέρον και να αναλογιστούν τις ατομικές τους ευθύνες έναντι των συμπολιτών τους και έναντι του τόπου τους. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.  Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει αλλά και κανείς δεν είναι μόνος του. Δεσμεύομαι προσωπικά ενώπιόν σας κοιτώντας σας στα μάτια ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ακόμα και αυτούς που σήμερα φοβούνται να περάσουν στην «αντίπερα όχθη». Είμαστε εδώ και όλοι μαζί μπορούμε».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.