Το Θέατρο στον Κουμάρο, στο νησί της Τήνου, είναι ένα ιδιωτικό, ανοιχτό πέτρινο αμφιθέατρο 500 θέσεων, απόλυτα ενσωματωμένο στο φυσικό περιβάλλον της Τηνιακής ενδοχώρας. Σε μια ιδέα της Ελένης Τσόκλη, σχεδιάστηκε από τον εικαστικό Κώστα Τσόκλη και τον αρχιτέκτονα Νίκο Χατζηκυριάκο. Υπεύθυνη του Θεάτρου στον Κουμάρο είναι η Μάγια Τσόκλη.

Στους πρόποδες τους όρους Ξώμπουργο, προστατευμένο από αιωνόβιες βελανιδιές και σε απάνεμο σημείο, το Θέατρο στον Κουμάρο δημιουργήθηκε μέσα σ’ ένα ιστορικό και εύφορο κτήμα του νησιού, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το θερινό θέρετρο της Σχολής των Ουρσουλινών.

Τα καλοκαίρια φιλοξενούμε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, όπως και το Φεστιβάλ Ραδιοφώνου και Ακρόασης PolyphoniK. Συμμετέχουμε στο δίκτυο θεάτρων των Κυκλάδων, “Κύκλο Κυκλάδων” και συνεργαζόμαστε στενά με το Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» στον Κάμπο της Τήνου. Συχνά, φιλοξενούμε παραστάσεις του καλοκαιρινού δημοτικού Φεστιβάλ Τήνου.

Πολύ επιλεκτικά, ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις.

INFO & RESERVATIONS:  
E: THEATROSTONKOUMARO@GMAIL.COM
W: WWW.KOUMAROSTHEATRE.GR

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.